Wednesday, October 29, 2014

#2 Landcape Architecture ?


Assalamualaikum, meet me again in this second entry about my kos, LANDSCAPE ARCHITECTURE..
mostly entry yang kedua ni Public Enemy akan story pasal life kat UiTM seri iskandar ni..lets get it started!


this is our class and studio, yes korang akan ada dua subject studio.. satu Art and design, satu lagi drafting~ jujur ckp Drafting susah tapi x ramai yang repeat.. Art and Design or we call them LAA 100, ramai repeat wooo.. :(

kalau cerita pasal studio, memang ramai yang ada kat sana smpai ke malam. buat kerja siapkan esaimen buat model and so on. this is my second last project for LAA100..
kena buat Model2x.. Takpa nnti korang buat gak hehe :P


About kemudahan, korang jangan risau, korang boleh jalan kaki je pergi BILLION, kat situ mostly semua ada, yang korang paling suka mestilah WAYANG dengan TEMPAT MAIN GAME.. Bagus untuk release tension lah.. kalau dah hari2 pergi sana mentang2 dekat jalan kaki smpai, ko tak datang kelas. bagi MC palsu, bila nak Berkat? ok done.

kalau bosan makan kat DM korang, pergi la DM lain.. DM mean Dewan makan, kat UiTM seri iskandar pon ada tempat which kalau dah kaya sangat kan duit ptptn dpt x tau nak buat apa =,= or memang selera WESTERN yes ada tempat tuk korang. korang bleh pergi makan WESTERN food kat Book Garden. gua cakap luuu burger chicken chop depa best! hehehe..

kalau aku, selalu mgadap food kat DM indera mulia, aku akan pergi DM pasir salak, atau UPTOWN,, semuanya dalam kampus ja.. kat UiTM seri iskandar ni korang x leh bwk kenderaan bermotor kecuali korang duk luar, mean x dpt asrama,, bleh la kot buat permohonan. Kat sini Bebas Asap kenderaan. Walau cam tu, BAS ada setengah jam skali,, bawak pergi Billion, Bandar Universiti which ada tesco kfc dan secret recipe.. hahaha

 oh lupa nk story, kalau korang masuk sini and ambik kos LA, korang akan automatiknya jadi ahli club LADS that stand for LANDSCAPE ARCHITECTURE DESIGN STUDENT..  LADS memang aktif, korang takkan mnyesal,, bbq tu dlm gmbar atas tu masa LADS buat hari sukan, hbis game, buat bbq kat LalaLand,, best der,, senior2 baik2 :)
ni mcm family activity la,, LADS is a BIG FAMILY !

my bed =,=

ok aku nak kasik senarai apa yang korang perlu beli nanti tuk kegunaan korang bagi kos n la yer..

1) pembaris T.. beli laa saiz apa pon.. janji bleh gna.. aq pnjg gila :O
2) board tuk melukis,, aq syorkan amik size A3..
3) color pencil
4) pen, ( ok kat sini nak ckp bagi kos kita, NO BALL PEN and NO MECHANICAL PENCIL. hanya PEN YANG DIBENARKAN SAJA bleh guna and PENCIL batang aje.. kau nak kena baling dgn pencil tu ke kalau guna gak?  so bg PEN korang lek lu.. tanya lecturer nanti)
5) A4, A3, size paper. ni pon rujuk LEcturer nanti..
6) SET SQUARE.. yg tga segi tu~~ yg guna dgn pembaris T~~~ ala blajar KH kan ~
7) scale ruler ( tanya lectrer jgk nk gna scale brapa, 1:100 ke,, )


tu je kot mula2x ni.. relax korang boleh pergi beli lepas first lecture nanti,, keluar la dgn kawan2 baru tu~~ kemudahan tuk dapatkan barang2 ni dekat ja, korang jalan kaki keluar dr tempat Pondok Polis bantuan tu, means pagar masuk la, jalan je trus pastu belok kanan.. ada deretan kedai kat situ,, yg paling popular kedai RAHMATH~~ semua ada!
tapi saya syorkan, banding2 lah harga dlu..jgn nampak je ambik.. PERGI BELI AWAL OK! JANGAN TANGGUH ! NANTI HABIS STOK, NAK CEKUP MANA? okk...


 Guys, ni adalah subject PLANT MATERIAL, korang memang kena struggle lah tuk subjek ni... blajar tentang pokok, Ada Biologi skit~ nak tak nak kena minat ! HAFAL NAMA SAITIFIK POKOK ADALAH WAJIB ! cocus nucifera, hibiscus rosa sinensis, agave angustifolia, dan sbgainya..kena dlm kepala..

 this is....what my friend thought about my life... sbb sy kurang luangkan masa dgn diorang masa tempoh belajar.. i even remove myslef from our group just because i need to finish my assignmentssssss yg berlambak and i need to concentrate..i am sorry to all my bestfriends.. 

i found this so funny and keep it to give me some motivation when im down in the dump..haha love MatLuthfi so much! inspired me a lot.


nah lagi satu,, Ok sejujurnya mesti ad segelintir yang akan mula mencari "kekasih" bila kat U nanti.. Percayalah kos ni susah kot, lagi mau nak couple, busy, esaimen mnimbun memang tabik springgg ah sapa couple and Sempat date bagai fuyooo. tapi haram kan? :)







ok lah rasanya sampai sini je kot entry tuk kali ni. Do ask me if u have anything yang menyerabut kepala.. Leave it in the comment and i will try my best to help :)


aq harap entry aq dua kali brturut2 ni membantu lah tuk korang buat persediaan.. good luck! All the Best and May Allah bless us always

do kindly leave me comment :)

Assalamualaikum..

No comments :

Post a Comment

do free to leave a comment ^_^